Karamelový krém

Suroviny z produktov


Mlieko polotučné

Suroviny


1 l plnotučného mlieka Sabi

4 žĺtky

1,5 balíčka Zlatého klasu

150 g kryštálového cukru

1 vanilínový cukor

150ml silnej kávy

Postup


Sneh z bielkov: 4 bielka, 2 PL kryštálového cukru, 2 PL ríbezľového lekváru. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zapracujeme doň cukor a lekvár a ešte vyšľaháme. 
Cukor na panvici skamarelizujeme, zalejeme ho kávou a dobre rozmiešame. Vo vyššom hrnci rozmiešame v mlieku žĺtky, Zlatý klas a vanilku. K pripravenému mlieku pridáme kávu, s karamelom, zmes dáme na sporák a za stáleho miešania uvaríme hustý krém, ktorý plníme do pohárov alebo formičiek. Po vychladnutí krém ozdobíme ovocným snehom.

čas prípravy

30 minút

počet porcií

4 porcie

zložitosť

stredná

Prajeme Vám dobrú chuť!

Máte svoj obľúbený recept, v ktorom používate výrobky značky SABI?

Zašlite nám ho na e-mailovú adresu recepty@milkagro.sk

Čerstvé a chutné akciové produkty nielen vo vašej chladničke.

Súhlasím s pravidlami Ochrany osobných údajov.
Hore